YKB-Fortbildning

Kungsbacka

I Kungsbacka kommer vi erbjuda fortbildning för YKB från vintern 2021/2022. Tills dess är du välkommen på våra fortbildningar som genomförs i Helsingborg, eller kontakta oss för en företagsanpassad utbildning på plats hos er!

info@utbildarna.com
0300-26 800

Se våra utbildningar i Helsingborg>>

Information om våra fortbildningar


Hos oss kan du genomföra alla fem YKB-modulerna intensivt. Detta innebär att du som har YKB-grundutbildning eller som tagit din behörighet innan september 2009, på kort tid kan bli klar med YKB:n för att kunna arbeta yrkesmässigt.
Vi vänder också till dig som behöver förnya din YKB-fortbildning. Du kan välja en eller flera moduler (i vilken ordning du önskar) och sedan genomföra din fortsatta förnyelse av YKB:n längre fram.
2017 uppdaterades föreskrifterna över fortbildningens upplägg och innehåll. Vi på utbildarna har givetvis uppdaterat våra delkurser vilket gör att vi kan erbjuda en modern och anpassad fortbildning enligt de nya föreskrifterna.

Priser: 1600 skr/dag, 7500 skr vid bokning och genomförande av samtliga fem moduler, moms tillkommer. I priset ingår kursmaterial, lunch och fika.

Företagsanpassad YKB

Vi skräddarsyr även YKB-utbildning för företag, både i vårt närområde och i andra delar av landet. Kontakta oss för diskussion om genomförande och offert.

För mer information och inbokning kontakta:

Andreas Sjöström, 042-32 68 00/13, andreas.sjostrom@utbildarna.com
Kirsti Berg, 042-32 68 00/11,  kirsti.berg@utbildarna.com

Du kan också kontakta oss via kontaktformuläret till höger. Observera att du inte bör lämna personliga uppfifter i kontaktformuläret. De uppgifter du lämnar till oss via kontaktformuläret använder vi enbart för att kontakta dig och svara på dina frågor.

Om utbildningen

Alla förare ska gå en fortbildning för att fortsätta arbeta. Fortbildningen kan genomföras med delkurser utspritt på en femårsperiod, men kan även genomföras med alla fem delkurserna intensivt. De fem delkurserna måste vara genomförda innan ditt YKB-intyg går ut. Har du tidigare haft YKB-intyg, eller om du tagit ditt C-körkort innan den 9 september 2009 eller ditt D-körkort innan den 9 september 2008 räcker det att genomföra en fortbildning (de fem delkurserna) för att få tillbaka ditt YKB-intyg.

OBSERVERA att även om du ej innehar Yrkestrafiktillstånd så gäller kravet för YKB. Det finns endast ett fåtal undantag från detta krav (se länk nedan till Transportstyrelsen)

Fortbildningen omfattar minst 35 timmar. Utbildarna AB har tillstånd att bedriva utbildningsverksamhet för yrkeskompetens.

Syftet med fortbildningen är att uppdatera de viktigaste kunskaperna som behövs för att utöva yrket. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på trafiksäkerhet, förarens säkerhet och rationell bränsleförbrukning.

När du gått fortbildningen så får du ett yrkeskompetensbevis. Du behöver inte göra något prov i samband med fortbildningen.

Fortbildningen är uppdelad i fem moduler, vardera en heldags utbildning.

Läs mer på Transportstyrelsen »

YKB-Grundutbildning

Utbildarna AB erbjuder YKB grundutbildning för godstransporter, 140 tim
Kontakta oss på tel 042-32 68 00 för mer information. Du kan också skicka ett mail till någon av nedanstående:
kirsti.berg@utbildarna.com  
andreas.sjostrom@utbildarna.com

Läs mer om vår grundutbildning genom att klicka här